• Bewegen op muziek
 • Kantklossen
 • Naailessen
 • Leren werken met uw computer/iPad/laptop
 • Spaans voor beginners
 • Spaans voor half gevorderden
 • Spaans 2
 • Yoga
 • Leren werken met uw computer/iPad/laptop
  Woensdag: 9.00 - 10.30 uur
  10 lessen € 50,00 (inclusief cursusmateriaal, contant bij de eerste les)
  Start: 15 september 2021
  Plaats: Wijkcentrum "de Brack"
  Docent: Christiaan Vinke

  Ook dit jaar kan men hulp krijgen in het wijkgebouw “de Brack” over "hoe ga ik om met computers en wat wil ik meer weten over de digitale wereld". Heb je weinig of geen ervaring met het werken op een computer, dan is de computercursus nét iets voor jou! Christiaan neemt je figuurlijk bij de hand en leidt je door de beginselen van de digitale wereld. Weet je wél wat van computeren maar heb je specifieke onderwerpen waar je meer van wilt weten, dan is dit ook jouw kans, want Christiaan geeft iedereen persoonlijke aandacht en antwoorden op de vragen die jíj hebt!

  Verder hebben we nog andere mogelijkheden voor u met betrekking tot de computer:

  Onder de paraplu van De Inloop verleent Christiaan computerhulp waarbij de mensen zelf kunnen aangeven waar ze mee zitten. Christiaan: ‘Of het nu gaat om een desktop, laptop of een tablet, ik kan ze leren waar behoefte aan is. Vooral bij de wat oudere gebruikers merk je dat er vragen zijn over WIFI, het veilig gebruik van internet en het voorkomen van virussen en allerlei andere mogelijke problemen die zich voordoen. Maar ook: Hoe vraag ik een DigiD aan, hoe kan ik mijn computer opschonen zodat de snelheid weer toeneemt, hoe kun je veilig je bankzaken regelen en welke veiligheidsregels moet ik in acht nemen?

  INLOOPSPREEKUUR EN HULP

  Inloop digitale hulp
  De inloop is bedoeld voor iedereen die praktische hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van zijn of haar digitale apparatuur Je bent hier van harte welkom met al je vragen en problemen. Hopelijk kunnen wij ze oplossen. Computers met Windows 10 zijn er en heb je andere problemen, kom langs om ze te bespreken!

  Computeronderhoud
  Zoals alles in je leven, heeft ook je computer regelmatig onderhoud nodig. Maar hoe pak je dat nou handig aan, waarmee ga je aan de slag en waar moet je op letten?

  Digitale veiligheid
  We zijn digitaal steeds actiever, zowel met PC, Tablet als Smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Tegenwoordig hebben we te maken met criminelen die op zeer geavanceerde manieren proberen ons via het internet op te lichten. Je kunt je hier tegen beschermen door een goede virusscanner op je computer te zetten en door regelmatig een 'Back-up"te maken. Maar hoe doe je dat?

  Bestanden bewaren
  Alvorens u tot het bewaren van bestanden kunt overgaan, zult u stil moeten staan bij de volgende vragen:

  kosten:
  Wil men 10 lessen van 75 min. Dan kost dit € 50,- (zie boven) Wilt u éénmalig komen om een probleem op te lossen, dan zijn de kosten € 5.- per 30 min.