• Bewegen op muziek
 • Kantklossen
 • Naailessen
 • Leren werken met uw computer/iPad/laptop
 • Spaans voor beginners
 • Spaans voor half gevorderden
 • Spaans 2
 • Yoga
 • Yoga I, II, III en IV
  Woensdag I: 9.15 - 10.15 uur, meditatie van 10.15 - 10.30 uur
  II: 10.45 - 11.45 uur, meditatie van 11.45 - 12.00 uur
  III 18.45 - 19.45 uur
  IV: 20.00 - 21.00 uur
  I en II: 30 lessen Het volgen van de meditatie is facultatief. Cususgeld zonder meditatie € 90,00* met meditatie € 120,00*
  III en IV: 30 lessen € 90,00*
  Start: 8 september 2021
  Plaats: Wijkcentrum "de Brack"
  Docente I en II: Anneke Akkers
  Voor III en IV zijn we nog op zoek naar een docent.

  Deze cursus wordt door drie verschillende docenten gegeven (zie boven), die ieder hun eigen invulling geven:

  Yoga I en II door Anneke Akkers (mannen toegestaan):
  De yoga die we tijdens deze cursus beoefenen is Hatha-yoga. In de lessen leren we aan de hand van rustige oefeningen en ademhalingstechnieken de spieren bewust te spannen en te ontspannen. Hierdoor leer je het verschil van spanning en ontspanning kennen.

  Door tijdens de oefeningen te luisteren naar de signalen van je eigen lichaam en bewuster te ademen kun je eventuele blokkades opheffen. Dan kan de energie weer vrij doorstromen en ontstaat er ruimte.

  Dit gaat mee in je dagelijkse leven waardoor je je beter leert ontspannen, beter kunt slapen en beter kunt concentreren.

  * Het totale cursusgeld bij voorkeur contant betalen op de 1e yogales of anders vr de 1e yogales overmaken op bankrekeningnummer : NL63 SNSB 0932 6918 54 t.n.v. A. Akkers-Deen te Nijmegen

  Yoga III en IV door Andrea Bosma (alleen toegankelijk voor vrouwen):
  Breek de week, laat spanning los, creer nieuwe energie.

  Door het leggen van de verbinding tussen adem en houding versterken en versoepelen we lichaam en geest. De houdingen zullen afwisselend krachtig en ontspannen zijn. Aandacht voor eigen mogelijkheden en beleving en het leren luisteren naar de signalen van het lichaam staat centraal in yoga.

  Soms zeggen mensen : Ik ben niet lenig genoeg voor yoga. Het yoga antwoord is dan: Zeggen dat je niet lenig genoeg bent voor yoga is als zeggen dat je te vies bent om in bad te gaan

  Soms zeggen mensen: Yoga dat is te zweverig voor mij. Het yoga antwoord is dan: de verbondenheid met de aarde is de basis om je te kunnen verbinden met de lucht.

  Soms zeggen mensen ik weet niet of yoga echt iets voor mij is. Het yoga antwoordt is: kom en ervaar.

  Ervaring is niet nodig, Leeftijd onbelangrijk.

  Van september tot december een wekelijkse yogabreak is een wekelijkse kleine vakantie voor slechts 39 euro. De 1ste les contant te betalen.

  Yoga V:
  Door het doen van yogaoefeningen en ademoefeningen verdiep je je aandacht en kom je tot rust. Het denken mag uitrusten, terwijl je je aandacht richt op de oefeningen. Je hoeft even niets te presteren of te bereiken. Iedereen oefent dus met respect voor de eigen grenzen. Je hoeft dan ook niet lenig te zijn voor deze cursus. Het gaat om het plezier in het bewegen en het zoeken naar evenwicht tussen kracht en ontspanning. De adem speelt een grote rol bij het oefenen en draagt steeds de beweging. Hierdoor ontstaat meer ruimte in het lichaam, in het hoofd en, met een beetje geluk, ook in het hart.

  Gemakkelijke kleding en een badlaken meenemen is voldoende. Yogamatten zijn aanwezig.

  Vermeld op de inschrijfkaart het gewenste nummer (I, II, III, IV of V) achter de naam van de cursus.